KONYA / TAŞKENT - Avşar Ortaokulu

Mrt

Okulumuz Matematik Öğretmeni Arife ÖNER, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında  "Matematik Öğretmenleriyle Tasarımdan Eğitime Matematikten Mühendisliğe" isimli projeye katılmıştır.
Matematik Öğretmenimiz, proje kapsamında yenilikçi öğretme ve öğrenme yaklaşımlarını, TOD modelini, derslerinde nasıl uygulayacaklarını, derslerinde geogebra, scratch, tinkercad gibi teknolojilerle nasıl kullanabileceklerini öğrendi. Böylece öğrencilerini teorik bilgi yığınından kurtararak pratik yaşam becerileri kazandırmak, öğrencilerin matematiksel yetkinliklerini geliştirmek için;  eğitsel teknolojiler aracılığıyla tasarım odaklı düşünme, Matematik ve Mühendislik disiplinlerini ilişkilendirmeye yönelik sınıf içi uygulama  ve çalışmalarına başlamıştır.
Fikir, bilgi toplama, prototip hazırlama, sunum ve raporlama sürecini izleyecektir yapılacak sunumlar ile yaygınlaştırma için sunum videoları uygulama geliştirme ürünlerinin  görsel içerik panosu oluşturulacaktır.
Projede görev alan Matematik Öğretmenimiz Arife ÖNER ve öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Ara

Öğrencilerimize bu hafta kariyer günlerinde Aşçılık mesleğinin avantajlarını ve dezavantajlarını tanıttık.Aşçılık mesleğini tanıtan Nasuf Söylemez ve Tuba Açıksöz'e teşekkürler.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Programımızı şereflendiren Taşkent Kaymakamı Sayın Mehmet ARSOY'a, Taşkent Belediye Başkanı Sayın Osman ARI'ya, Taşkent İlçe Milli Eğitim Müdür Amirimiz Sayın Ali Osman KOÇ'a, Afşar Mahalle muhtarlarımıza, Kurum idari amirlerimizeve kıymetli halkımıza teşekür ederiz. Programı hazırlamada yardımcı olan öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin emeklerine sağlık.