T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / TAŞKENT - Avşar Ortaokulu

Matematik Öğretmenimiz Arife ÖNER, Matematik Öğretmenleriyle Tasarımdan Eğitime Matematikten Mühendisliğe isimli projeye katılarak proje çalışmasına başlamıştır.

Okulumuz Matematik Öğretmeni Arife ÖNER, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde TÜBİTAK 4004 Bilim ve Toplum Destekleme Programları Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında 16-20 Ocak 2023 tarihleri arasında  "Matematik Öğretmenleriyle Tasarımdan Eğitime Matematikten Mühendisliğe" isimli projeye katılmıştır.
Matematik Öğretmenimiz, proje kapsamında yenilikçi öğretme ve öğrenme yaklaşımlarını, TOD modelini, derslerinde nasıl uygulayacaklarını, derslerinde geogebra, scratch, tinkercad gibi teknolojilerle nasıl kullanabileceklerini öğrendi. Böylece öğrencilerini teorik bilgi yığınından kurtararak pratik yaşam becerileri kazandırmak, öğrencilerin matematiksel yetkinliklerini geliştirmek için;  eğitsel teknolojiler aracılığıyla tasarım odaklı düşünme, Matematik ve Mühendislik disiplinlerini ilişkilendirmeye yönelik sınıf içi uygulama  ve çalışmalarına başlamıştır.
Fikir, bilgi toplama, prototip hazırlama, sunum ve raporlama sürecini izleyecektir yapılacak sunumlar ile yaygınlaştırma için sunum videoları uygulama geliştirme ürünlerinin  görsel içerik panosu oluşturulacaktır.
Projede görev alan Matematik Öğretmenimiz Arife ÖNER ve öğrencilerimize kolaylıklar ve başarılar dileriz.

06-03-202306-03-202306-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2023 - Güncelleme: 06.03.2023 11:54 - Görüntülenme: 204
  Beğen | 2  kişi beğendi